Exemple de proiecte speciale

Autospeciala Prima Interventie si Comanda

O unitate mobila multi-rol, ce poate fi adaptata necesitatilor punctuale ale Pompierilor sau oricarei organizatii de salvatori. Este construita pe un sasiu Volkswagen Amarok 4MOTION 122 CP, masa maxima autorizata 3 tone si suspensie off-road ranforsata. In partea din spate a sasiului este construita o suprastructura realizata din GRP, usoara si rezistenta. Suprastructura este prevazuta cu jaluzele din aluminiu pe laterale, cu sistem de inchidere centralizata comandata din cabina soferului. Autospeciala este dotata cu un grup de pompare de ultrainalta presiune de 100 de bari.

Spectaculozitatea acestei autospeciale multirol (unitate de prima interventie, centru de comanda si control, mijloc de transport personal) consta tocmai in versatilitatea ei. Astfel, se pot suplimenta fie echipamentele de descarcerare, fie cele de stingere, fie cele de comunicatii.

Caracteristicile constructive ale masinii de baza alese, Volkswagen Amarok, permit autospecialei o deplasare rapida si sigura chiar si in zone cu grad redus de accesibilitate (strazi inguste, teren accidentat), astfel oferind sansa unei interventii in situatii de urgenta inca din primele etape ale aparitiei si dezvoltarii acestora.

Autospeciala deszapezire

Autospeciala multi-rol pentru interventie pe timp de iarna pentru deszapezire, pentru interventie in caz de inundatii si interventii de degajare sau tractare. 

Sasiul folosit este un Volkswagen Amarok cu tractiune 4MOTION, prevazut cu plug si sistem de imprastiere material antiderapant cu o capacitate de 250 litri, ambele demontabile pentru perioada fara zapada, respectiv motopompe pentru evacuarea apelor la inundatii si troliu pentru tractare/recuperare/degajare.  

Acest vehicul multi-rol poate fi folosit, pe langa deszapezirea drumurilor, si la interventii in caz de inundatii, respectiv interventii de degajare sau tractare.

Ambulanta veterinara Volkswagen Caddy

Autospeciala de tip ambulanta veterinara, realizata pe un Caddy 4MOTION Furgon, este destinata transportului medicului veterinar si a echipamentelor  acestuia. 

Este prevazuta, printre altele, cu urmatoarele dotari: un sistem profesional de rafturi si spatii de depozitare, o platforma culisabila cu suporti de fixare pentru ustensile, cutie racita, recipient pentru azot lichid, sistem de iluminare interioara, avertizare acustica si optica.

Autospeciala de pompieri pentru prima interventie

Autospeciala este destinata primei interventii pentru stingerea incendiilor in mediul rural si urban, salvarea persoanelor, acordarea primului ajutor medical si transportul acestora, punandu-se accentul pe deplasarea rapida in diferite medii de teren

Masina de baza este Volkwagen Transporter 4MOTION Autosasiu Cabina Dubla. In partea din spate a autosasiului este construita o suprastructura compartimentata realizata din panouri tip sandwish si inchisa cu jaluzele impermeabile.

Ambulanta tip B - Transporter 4x4

Ambulantele de tip B sunt ambulante rutiere de urgenta, proiectate si echipate pentru transport, pentru primele ingrijiri si monitorizarea pacientilor.

Autospeciala este realizata pe Volkwagen Transporter cu suprainaltare. Masina este echipata cu tractiune integrala permanenta 4MOTION, ESP, ASR si blocare electronica a diferentialului.

Ambulanta tip B Transporter 4x4 off-road

Masina de baza este Volkswagen Transporter Furgon, cu tractiune 4MOTION si suprainaltare medie.

Autospeciala beneficiaza de suspensie off-road suprainaltata, pentru a face fata in teren accidentat.  

Ambulanta tip B - Volkswagen Crafter

Autospeciala este realizata pe Volkwagen Crafter cu suprainaltare medie si tractiune fata.

Ca si pentru ambulanta tip B realizata pe Transporter, printre echipari se numara izolatia termica a peretilor, drenaj in pardoseala pentru scurgere apa si pardoseala antistatica & antiderapanta.

Ambulanta tip C - Volkswagen Crafter

Ambulantele de tip C sunt ambulante rutiere de urgenta, proiectate si echipate pentru transport, terapie intensiva si monitorizarea pacientilor.

Volkwagen Crafter cu suprainaltare medie si tractiune spate (optional: tractiune integrala) este folosit ca si masina de baza pentru realizarea acestei carosari.