Noul Caddy – acum disponibil în versiunea Alltrack cu pachet off-road

  • Premiera mondială a succesorului modelului Cross Caddy a avut loc la IAA 2015

  • A patra generatie a celui mai bine vândut model Volkswagen disponibil din nou  cu pachet off-road pentru teren accidentat

  • Variantele pentru transport persoane si transport marfă disponibile, la cerere, cu tractiune integrală 4MOTION

Divizia de Autovehicule Comerciale de la Volkswagen a prezentat la Salonul Auto International de la Hanovra/Frankfurt, intre 10 si 27 Septembrie 2015, cea mai nouă versiune a pachetului off-road disponibil pentru modelul Caddy - cel mai bine vândut autovehicul comercial din gama Volkswagen. Succesorul modelului Cross Caddy se va numi simplu, Caddy Alltrack. Ca și predecesorul său, noul model va fi disponibil atât în versiunea transport persoane, cât și în versiunea transport marfă. Cea mai nouă versiune a van-ului destinat distribuției in orasele aglomerate, cât și ultima versiune a autoturismului de familie se disting în mod clar de modelele predecesoare prin jantele de aliaj de 17", noua gamă de culori metalizate și tehnologia utilizata pentru construcția tractiunii integrale 4MOTION.

Ornamentele exterioare, pragurile cromate si logo-ul "Alltrack" identifică versiunea pentru teren accidentat a celei de-a patra generații Caddy.
Aspectul robust al noului Caddy Alltrack este întărit prin ornamentele care acoperă pasajele roților, ornamentele laterale și marginile inferioare ale barelor de protecție, precum și de scutul de protecție montat sub podea, toate vopsite in culoare neagră. Toate acestea contrastează cu celelalte elemente vopsite in culoarea caroseriei cum sunt barele de protecție față și spate, ornamentele laterale de protecție si mânerele portierelor, subliniind o dată în plus aspectul off-road al noului Caddy Alltrack.


Grila radiatorului cu 3 lamele cromate, carcasele cromate montate la oglinzile laterale retrovizoare specifice versiunii de transport persoane, farurile halogen, farurile de ceață, lămpile spate, siglele "Alltrack"montate pe grila radiatorului și pe ușile spate, șinele cromate montate pe plafon reprezintă alte elemente distinctive ale modelului Caddy Alltrack.

Interiorul modelului Caddy Alltrack destinat transportului de persoane include tapițeria specială "7Summits" si masuțe pliabile montate pe spătarul scaunelor din fata. Tapițeria scaunelor pentru varianta transport marfă este realizata din material textil foarte rezistent la uzură. Pentru ambele variante (atât pentru cea destinată transportului de persoane, cât și pentru cea destinata transportului de marfă) este disponibil pachetul de dotări imbracate în piele (volan, maneta acționare frână de parcare și manșon maneta schimbator de viteze). 
Varianta destinată transportului de persoane include și alte echipamente suplimentare de efect, din care putem enumera: cotiera centrală reglabilă, pachetul crom interior (ce include comutator cromat pentru acționarea luminilor, buton cromat pentru acționarea frânei de parcare și comutator cromat pentru acționarea electrică a geamurilor și oglinzilor retrovizoare exterioare), pedale cromate, covorașe de protecție și ornamente bord  "Carbon Square Dark"

Gama de motoare EU6 disponibile pentru noul Caddy Alltrack include motorul Diesel 2.0 TDI, ce poate dezvolta între 75 și 150 CP, trei motoare alimentate cu benzină 1.0 l, 1.2 l și 1.4 l, ce pot genera o putere cuprinsa intre 84 si 125 CP și nu în ultimul rând, motorul alimentat cu gaz natural 1.4TGI ce dezvoltă 110 CP. În funcție de motor, sunt disponibile cutii de viteze manuale cu 5 sau 6 trepte de viteză sau cutia de viteze cu 7 trepte și dublu ambreiaj DSG.

Opțional, noul Caddy Alltrack poate fi echipat și cu performantul sistem de tracțiune integrală "4MOTION".

Orice Caddy Alltrack are în dotarea standard sistemul de asistare  la plecarea în rampă "Hill Hold", în timp ce varianta destinată transportului de persoane include aer condiționat, pachetul de lumini "Light and Sight" (ce include lumini de zi, funcțiile de comandă a farurilor "coming home" și "leaving home",  ștergator parbriz cu senzor de ploaie și oglindă retrovizoare interioară cu funcție de diminuare a luminii reflectate pe timp de noapte),  limitator de viteză și sistem audio "Composition Colour" cu ecran tactil de 5".

Lansarea europeană a noului Caddy Alltrack este planificată pentru sfârșitul anului 2015.