Sisteme de asistență șofer

Bine gândit și planificat

Pe șantiere cu vizibilitate redusă și pe drumuri forestiere înguste, pe străzi înguste din cartiere de locuințe sau la rafale de vânt pe autostradă: în autofurgonul Crafter vă ajută o mulțime de sisteme de asistență și de siguranță inovatoare, atunci când vă este dificil. Astfel ajungeți bine și în special mai relaxat la destinație.

Reglarea automată a distanței ACC1 și sistemul de supraveghere a zonei înconjurătoare "Front Assist"1 2

Adaptează automat viteza la cea a autovehiculului care circulă în față și menține astfel distanța indicată de șofer. Sistemul de supraveghere a zonei înconjurătoare "Front Assist" inclus deja în funcția frânei de urgență City, ajută în situații critice la scurtarea distanței de oprire.

Sistemul de asistență pentru menținerea benzii "Lane Assist"1

Virează înapoi la părăsirea neprevăzută a benzii și avertizează simultan șoferul printr-un sunet de avertizare și printr-o indicație în afișajul multifuncțional.

"Blind Spot Sensor" inclusiv sistemul de asistență la ieșirea din parcare1

Avertizează acustic dacă la ieșirea cu spatele din parcare este detectată o apropiere critică față de un alt autovehicul. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul poate prin intervenția frânei, poate minimiza posibilele urmări ale unui accident sau, în caz optim, poate evita accidentul.

Asistentul pentru vânt din lateral1

Sprijină funcția parțială a programului electronic de stabilitate în cazul vântului lateral puternic în rafale prin intervenția automată a frânei pe roți. 

Asistent de virare la parcare "Park Assist"1

Poate realiza parcarea prin mai multe manevre în spații de parcare longitudinale. După cuplarea treptei marșarier, autovehiculul preia comanda direcției. Șoferul acționează numai ambreiajul, pedala de accelerație și frâna.

Reglarea automată a fazei lungi "Light Assist"

Comută automat la faza scurtă în cazul mașinilor din sens opus sau a celor care depășesc, înainte ca acestea să fie orbite. Începând cu viteza de 60 km/h și când este întuneric complet, faza lungă se aprinde automat dacă sistemul a fost activat în prealabil.

Pachetul & lumini și vizibilitate (fără imagine)

Pentru o vizibilitate mai bună, pachetul constă dintr-o comutare a fazei scurte, care aprinde automat faza scurtă; o reglare a fazei lungi, care comută automat la faza scurtă; și un senzor de ploaie, care activează ștergătoarele de parbriz. Faza scurtă de asistență cu funcția "Coming Home/Leaving Home" are grijă de o iluminare strălucitoare a zonei înconjurătoare a autovehiculului, pentru un plus de siguranță și confort.

Protecție flancuri bazată pe senzori1

Monitorizează flancurile autovehiculului și avertizează optic și acustic în cazul apropierilor critice de stâlpi, ziduri și pietoni.

Asistentul de tractare "Trailer Assist"1

Manevrează automat autovehiculul cu remorcă în spațiile de parcare transversale și ușurează deplasările înapoi precise pentru comanda la rampele de încărcare și la alte obiective. Șoferul trebuie doar să cupleze treapta de marșarier, să apese butonul de asistență la parcare și cu ajutorul întrerupătorului de reglare a oglinzilor, să indice direcția pe care trebuie să o urmeze remorca. 

"Park Pilot"

Avertizează acustic cu privire la obstacole detectate în față și spate și indică distanța față de obstacole și optic, pe ecran.

Camera de marșarier "Rear View"1

Ușurează parcarea, afișând o imagine limitată a zonei din spatele autovehiculului pe displayul sistemului radio sau sistemului de navigație3. Liniile auxiliare suplimentare sprijină procesul de parcare.

Sistemul de menținere automată a vitezei de deplasare

Începând de la 30 km/h, menține viteza dorită, în funcție de pante și rampe.

Sistemul de control a presiunii din anvelope1

Afișează presiunea actuală pentru fiecare pneu și avertizează în cazul diferențelor față de valoarea prescrisă.

Funcție de detectare a gradului de oboseală1

Prin semnale optice și acustice, recomandă o pauză, imediat ce detectează un comportament de conducere care poate fi pus pe seama oboselii.

Asistent coborâre pante3 4

Printr-o reglare a turației motorului și, dacă este necesar, prin intervenția frânei, are grijă de o plecare controlată și sigură din rampă.

Proiectoare de ceață cu funcție de virare integrată

Au grijă de vedere optimă în condiții de vreme rea. La virare, proiectorul din interiorul curbei luminează marginea străzii.

1 În cadrul limitelor sistemului
2 Până la 30 km/h
3 Disponibil numai în combinație cu sistemul de navigație "Discover Media"
4 Numai în combinație cu tracțiunea integrală 4MOTION

Pe această pagină a modelului sunt descrise dotările autovehiculului. De cele mai multe ori nu se menționează dacă la dotarea respectivă este vorba de o dotare de serie sau de o dotare opțională care poate fi oferită contra cost. Pentru mai multe informații despre dotări de serie și/sau dotările suplimentare, vă rugăm să vă adresați doar unui distribuitor autorizat Volkswagen Autovehicule Comerciale sau să folosiți configuratorul Volkswagen Autovehicule Comerciale. Autovehiculele arătate în această pagină pot să difere în unele cazuri de programul de livrare actual din România. Sunt ilustrate parțial dotări speciale care pot fi oferite contra cost. Toate prețurile brute sunt prețuri orientative neobligatorii și neconvenite, având inclus 19% TVA.

Valorile privind consumul și emisiile de CO2 au fost determinate în baza procedurilor de măsurare stabilite de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite vehicule noi sunt omologate de tip folosind procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizata la nivel mondial (WLTP - World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), care este o procedură de testare nouă și mai realistă pentru măsurarea consumului și a emisiilor de CO2. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui progresiv noul ciclu de conducere european (NEDC - New European Driving Cycle). Datorită condițiilor de testare mai realiste, consumul și emisiile de CO2 măsurate în cadrul WLTP sunt în multe cazuri mai ridicate comparativ cu cele măsurate în cadrul NEDC. Mai multe detalii despre procedura WLTP, valorile de consum și emisii, precum și elementele care influențează aceste valori pot fi obținute accesând pagina de internet https://www.vw-vehicule-comerciale.ro/wltp. Informațiile nu se referă la un anumit vehicul și nu constituie parte integrantă a ofertei, ci sunt destinate exclusiv scopurilor comparative între diferitele tipuri de vehicule. Valorile de consum și emisii ale vehiculului la momentul utilizării efective a acestuia pot să devieze față de cele menționate în materialele de prezentare sau în documentele cu privire la vehiculul în cauză. Aceste valori sunt influențate inclusiv de conduita în trafic, ponderea parcursului urban/extraurban, consumatorii utilizați in timpul deplasării (de exemplu, utilizarea instalației de climatizare), gradul de încărcare al vehiculului, precum și de alți factori ce nu țin de domeniul tehnic (de exemplu, condițiile de vreme sau condițiile de trafic). De asemenea, dotările opționale și accesoriile (de exemplu, pneuri mai late, bare transversale, portbagaj auto), pot modifica parametrii relevanți ai vehiculului, de exemplu, greutatea, rezistența la rulare și aerodinamicitatea, rezultând astfel abateri ale datelor de consum și emisii CO2 în ceea ce privește vehiculul.

 

Închide
Meniu
Inchidere meniu

Crafter
Furgon

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen