Meniu
Inchidere meniu

Transportul devine
electric

 

Autovehicule electrice de la Volkswagen Comerciale

e-Crafter - furgon cu motor electric.
Viitorul este electric. Acest lucru este valabil mai ales pentru segmentul vehiculelor utilitare ușoare. S-au făcut progrese importante în acest domeniu în ultimii ani. Motoarele electrice sunt deja atât de puternice, bateriile atât de mici și timpul de încărcare atât de scurt încât o schimbare poate fi utilă, indiferent dacă aveți o întreagă flotă de vehicule sau doar un singur vehicul comercial.

e-Crafter

Electric. Practic. Inovativ.
Timpurile noi cer răspunsuri noi. Acest lucru este valabil mai ales pentru creșterea traficului de livrare în zonele din interiorul orașului. e-Crafter - primul model complet electric de la vehiculele comerciale Volkswagen - combină o sarcină utilă și o autonomie ridicate cu cele mai bune caracteristici de conducere pentru traficul din interiorul orașului. Stăpânește astăzi cerințele zilei de mâine. Oferă spațiu nelimitat de marfă. Așa cum v-ați aștepta de la un vehicul comercial electric al viitorului.

Avantajele e-Mobilității

  • Suport prin diverse programe oferite de statul român
  • Prietenos cu mediul
  • Mentenanță redusă
  • Acces asigurat in zone dedicate doar mașinilor electrice

Opțiuni de încărcare pentru furgonul electric

Datorită sistemului de încărcare combinat (CCS), bateriile litiu-ion pot fi conectate atât la curent continuu, cât și la curent alternativ. Acest lucru permite încărcarea la stațiile publice de încărcare rapidă CCS  și la casetele de perete deținute de diverse companii.

Wallbox
Stație de încărcare publică
Priză de uz casnic
Wallbox
Stație de încărcare publică
Priză de uz casnic

Wallbox

Încărcare la alegere: cu o cutie de perete opțională sau o stație de încărcare disponibilă la cerere.
Instalarea propriei stații de încărcare este ideală în cazul în care flota dvs. electrică a fost parcată pentru o perioadă mai lungă: de exemplu în parcarea subterană a clădirii dvs. Puteți încărca vehiculul mai repede cu un wallbox opțional. Partenerul nostru MOON oferă, de asemenea, stații de încărcare și instalare ca pachet practic.

Stație de încărcare publică

Încărcați oricând și oriunde doriți.
Numărul stațiilor de încărcare publice crește constant. Acum puteți găsi cu ușurință o modalitate de a vă încărca vehiculul electric din mers. Odată conectat la stația de încărcare, cablul de încărcare se blochează automat. Deci nimeni nu poate întrerupe procesul.

Vehiculul dvs. electric este gata să meargă din nou mult mai repede la stațiile de încărcare a sistemului de încărcare combinată (CCS). Acest lucru se datorează faptului că furnizează 40 kW de curent continuu și aduc o baterie litiu-ion cu o capacitate nominală de 35,8 kWh la un nivel de încărcare de 80% în aproximativ 45 de minute.

Indiferent dacă este curent alternativ sau continuu: activați procesul de încărcare fie prin aplicația smartphone, fie cu un card care conține un cip RFID. Distribuitorul dvs. de vehicule comerciale Volkswagen vă va oferi cu plăcere mai multe detalii.

Priză de uz casnic

Stația ta de incărcare de acasă.
Puteți încărca vehicule comerciale electrice la orice priză perfectă din punct de vedere tehnic și instalată profesional în garajul dvs. sau în afara clădirii. La fel ca la un smartphone, conectați cablul de încărcare la priză și mufa de încărcare la priza de încărcare a mașinii. Apoi blocați vehiculul ca de obicei și începe procesul de încărcare. De altfel, devine deosebit de rentabil dacă utilizați electricitate pe timp de noapte ieftină. Cu toate acestea, prizele de uz casnic nu sunt proiectate pentru încărcări permanente și, prin urmare, trebuie verificate mai întâi de către un electrician. În plus, datorită amperajului scăzut, durează mult mai mult până când bateria este complet încărcată, în special în vehiculele complet electrice.

Tehnologia autovehiculelor electrice

O privire în interiorul unei mașini electrice. Care este diferența dintre vehiculele electrice și modelele convenționale? În exterior nu prea mult. Interiorul este însă surprinzător.

1. Conexiune de alimentare

În cazul în care deschiderea rezervorului este de obicei localizată, vehiculul electric are o priză de siguranță pentru încărcare.

2. Sistemul de management al bateriei (SMB)

Sistemul de baterii este monitorizat continuu prin intermediul acestei unități de control. Starea vehiculului și a bateriei poate fi interogată de la distanță prin SMB, de exemplu cu o aplicație pentru smartphone.

3. Încălzirea vehiculului

Scaunele încălzite și parbrizele încălzite asigură căldura din habitaclu cât mai eficient posibil în funcție de situație.

4. Cablu de înaltă tensiune

Un cablu de înaltă tensiune duce de la priza de încărcare la baterie. De acolo, curentul circulă cu o tensiune de 324 volți printr-un alt cablu către compartimentul motorului.

5. Acumulatori

Bateria litiu-ion este poziționată sub bancheta din spate.

6. Electronica pentru propulsie

Electronica de putere este esențială pentru performanța unui motor electric. Controlează fluxul de energie (de la baterie la e-motor și de la e-motor la baterie) și furnizează 12 volți de tensiune la bord printr-un convertor DC / DC.

7. Recuperarea

Forța de frecare generată în timpul frânării este transformată în energie electrică de către un generator. Aceasta este stocată apoi în bateria de înaltă tensiune și este disponibilă pentru rețeaua electrică a autovehiculului și accelerare.

8. Compartimentul motorului

Toate unitățile esențiale de acționare și auxiliare sunt adăpostite în compartimentul motorului. Împreună cu cutia de viteze, diferențialul și electronica de putere, motorul electric formează inima unității.

Motor electric
Electronica de propulsie
Recuperare
Motor electric
Electronica de propulsie
Recuperare

Performanță ridicată, greutate redusă

În loc de un motor cu ardere internă, există un motor electric foarte compact și, prin urmare, mult mai ușor în compartimentul motorului, care are zero emisii în timpul funcționării. Dar acestea nu sunt singurele avantaje. Motorul electric este, de asemenea, extrem de silențios, necesită o întreținere semnificativ mai redusă și oferă un cuplu constant pe întreaga gamă de turații. În plus, vehiculul accelerează mai repede, mai ales în primii 60 de metri și, datorită transmisiei automate.

Conectează curentul la unitatea de propulsie

Electronica de propulsie este elementul central al acționării electrice. Stabilește conexiunea la bateria de înaltă tensiune și furnizează energie la bord și motorului electric.

La frânare câștigați energie

La frânare, energia cinetică este câștigată și convertită în energie electrică de către un generator. Depozitată în bateria de înaltă tensiune, este apoi disponibil pentru rețeaua de la bord și la accelerare.

Salut viitor. Salut ID. Buzz

Bulli. Inspiră oamenii din întreaga lume de peste 70 de ani. Volkswagen Vehiculele Comerciale  aduce acum această fascinație în era mobilității electrice. Cu un nou act de identitate, ID. Buzz aduce un omagiu legendarului Bulli, gândit și proiectat pentru viitor. Pentru libertate maximă. ID. Buzz este mai mult decât un vehicul electric. Este creat pentru toți cei care doresc să înceapă o nouă eră a mobilității alături noi. Modelul va fi disponibil din 2022.

Mai multe despre ID. Buzz

Experimentați libertatea altfel

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen