Ce facem pentru o mobilitate electrică curată

Măsurile Volkswagen

În acest moment nu putem garanta încă 100 la sută faptul că cerințele noastre cu privire la standarde de mediu și sociale sunt îndeplinite și începând cu furnizorii noștri direcți și până la mine. Motivul: O verificare unitară a lanțului de aprovizionare este o sarcină foarte complexă. În prezent Volkswagen nu achiziționează materii prime pentru baterii, ci exclusiv celule finite de baterii. De aceea, între bateria utilizată de către noi și mină există până la opt etape de prelucrare și furnizori intermediari, ceea ce face lanțul de aprovizionare netransparent.

Pe baza unui studiu al inițiativei pentru sustenabilitate "Drive Sustainability", printre ai cărei membri fondatori se numără Volkswagen , am identificat 16 materii prime, care prezintă un risc ridicat de afectare a cerințelor de sustenabilitate - printre acestea și litiul și cobaltul. Obiectivul nostru este să urmărim lanțul de aprovizionare al acestor materii prime până la extracție, să identificăm toți furnizorii și să descoperim riscurile pentru sustenabilitate. Apoi vom lua măsuri pentru a minimiza aceste riscuri și ne utilizăm forța, în calitate de Concern Volkswagen , pentru a impune standarde de mediu și sociale pentru întregul lanț de aprovizionare.

Pentru a fi bine pregătiți tehnic pentru acest proces în viitor, testăm tehnologii inovatoare. Astfel, în cadrul unui proiect pilot alături de IBM și alți parteneri din cadrul Responsible Sourcing Blockchain Network (RSBN) traseele mineralelor precum cobalt urmează să devină complete cu ajutorul unui blockchain și transparente aproape în timp real. Datele introduse în fiecare etapă de prelucrare nu mai pot fi modificate sau șterse ulterior. Și asta de la mină până la fabrica Volkswagen .

Achiziționarea de resurse și provocări

Peste jumătate din cobaltul exploatat la nivel mondial provine din Republica Democrată Congo. Cea mai mare parte provine din exploatare minieră de suprafață. Însă acolo oamenii sapă și cu mâinile lor după cobalt. Acest lucru se întâmplă în condiții de mediu, sociale și de siguranță care nu sunt acceptabile pentru noi.

Pentru a putea înțelege și verifica mai bine situația la fața locului, lucrăm în cadrul unui proiect pentru certificarea materiilor prime (CERA), la dezvoltarea unui standard de sustenabilitate pentru extracția materiilor prime. Pentru a pune și mai multe în mișcare - și mai ales, pentru a împiedica munca prestată de copii - suntem activi în cadrul Global Battery Alliance. Aici ne unim forțele cu numeroși decidenți importanți ai lanțului de aprovizionare pentru baterii. Cu obiectivul de a identifica și de a implementa măsuri concrete, pentru a îmbunătăți situația în Congo. Litiul este o altă materie primă cu un risc ridicat pentru sustenabilitate. Cele mai mari rezerve se găsesc în lacurile sărate din America de Sud. Aici se găsește dizolvat în apa sărată. Aceasta este pompată la suprafață și litiul este extras prin evaporarea apei. Însă un consum excesiv de apă are efecte negative asupra ecosistemelor și exploatării terenurilor. Alternativ, litiul există și sub formă de substanță solidă legată în minerale, care poate fi exploatată în extragerea tradițională de minereuri. De exemplu în Australia, unde în prezent se exploatează cea mai mare parte a litiului. Și raportat la litiul din bateriile noastre cerem respectarea unor standarde de mediu și sociale ridicate. Pentru aceasta ne asumăm responsabilitatea comună împreună cu toți actorii implicați, pentru a reduce efectele negative ale exploatării litiului asupra oamenilor și naturii.

Preturile mentionate sunt preturi recomandate, necartelate, exprimate in Euro si includ TVA. Informatiile oferite referitoare la preturi, dotari standard si optionale, date tehnice corespund momentului de editare. Modificari ale informatiilor pot aparea ulterior. Vehiculele din imagine sunt cu titlu de informare si pot contine dotari optionale, contra cost. Unele din dotarile optionale nu pot fi comandate in fabricatie in anumite combinatii. PORSCHE ROMANIA isi rezerva dreptul de a aduce modificari, ca urmare a unor erori, modificari structurale sau de pret, aparute in urma unor comunicari din partea Volkswagen AG, Hanovra.

Închide
Meniu
Inchidere meniu

Abordarea noastră: sustenabilitate unitară

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale timpurilor noastre. Ne asumăm această responsabilitate și lucrăm la soluție sustenabile unitar pentru om și mediu.

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale timpurilor noastre. Ne asumăm această responsabilitate și lucrăm la soluție sustenabile unitar pentru om și mediu.

Abordarea noastră: sustenabilitate unitară

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale timpurilor noastre. Ne asumăm această responsabilitate și lucrăm la soluție sustenabile unitar pentru om și mediu.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen