Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
De acord

Întreținere exterior & interior

Întreținere exterior

 
Instalația de spălare automată

Vopseaua autovehiculului dumneavoastră este rezistentă - acesta poate fi spălat în instalații de spălare automate. Instalațiile moderne asigură o îngrijire optimă și sunt mai puțin poluante decât o spălare manuală.

Vopseaua mătuită în urma spălării sau chiar prezența unor zgârieturi semnalează o defecțiune a instalației de spălare.

 

Spălarea manuală - trebuie știut cum

Cel mai important lucru în cazul spălării manuale este utilizarea unei cantități mari de apă, pentru a înmuia și a îndepărta apoi murdăria, fără a folosi în acest scop buretele. Altfel, particulele de murdărie rămase se comportă ca un material abraziv fin. Ulterior, se poate utiliza un burete moale sau o perie de spălare - ștergând, fără a presa prea tare, întâi părțile superioare. Părțile deosebit de expuse la murdărire, cum sunt roțile - trebuie curățate la sfârșit, de preferință cu ajutorul unui alt burete. În final mașină se va curăţa din nou cu multă apă si se va șterge cu lavete speciale (din piele).

 

 
 Spălare cu jet (cu presiune) - atenţie!

În acest caz trebuie respectate neapărat instrucțiunile de lucru, în mod deosebit cele referitoare la presiune și la distanța minimă (min. 15 cm!). Trebuie de asemenea avut în vedere că distanța față de materialele cu duritate mica (cauciuc, materiale izolante) să fie suficient de mare. Atenție deosebită trebuie acordată agenților de curățare utilizați. Niciodată aceștia nu trebuie să vină în contact cu suprafața fierbinte de vopsea - în general este bine să evitați să spălați mașina în soare! Operația de aplicarea a materialelor de lustruire este necesară numai atunci când vopseaua a căpătat un aspect neplăcut și când nu se mai poate obține luciul cu ajutorul agenților de conservare. Dacă materialul de lustruire utilizat nu conține și agenți de conservare, se recomandă efectuarea ulterioară a tratamentului de conservare. Vă rugăm să acordați atenție faptului că părțile acoperite cu vopsea mată și piesele din material sintetic nu trebuie tratate cu agenți de lustruire sau cu ceară solidă de conservare.

 

Mici defecte de vopsea

Pentru a evita formarea de rugină, micile defecte de vopsea (urme de lovituri de piatră, etc.) trebuie acoperite cu ajutorul unui creion corector sau cu spray de vopsea. Daca totuși s-a format rugină, aceasta trebuie îndepărtată cu rigurozitate. Înainte de depunerea vopselei trebuie aplicat un grund anticoroziv.

Piese din material plastic si crom

Părțile exterioare din material sintetic se curăță prin spălare normală. Daca acest lucru nu este suficient, utilizați pentru porțiunea respectivă un agent de curățare pentru materiale sintetice și o lavetă sau un burete moale. Pentru piesele cromate există agenți de curățare speciali, care conferă produsului respectiv luciu.

 

Jantele de aliaj ușor

Pentru ca materialul jantelor să nu fie atacat de sarea depusă pe drum sau de praful rezultat din uzura plăcutelor de frână, jantele trebuie spălate la fiecare două săptămâni. După spălare, se recomandă tratarea cu un agent de curățare special, fără acizi în compoziție. La fiecare aproximativ trei luni se recomandă aplicarea unei ceri solide pe jante. Eventuale defecte ale stratului de lac protector trebuie corectate.

Întreținere interior

Tapițerie textilă 

Îndepărtarea prafului se face cu ajutorul unei perii cu păr moale. Periatul este recomandat și înainte de spălare. Petele trebuie îndepărtate cu agenți chimici adecvați. Limpezirea trebuie realizată cu apă suficientă.

 

Husa textilă

Pentru ștergerea prafului de pe husă este necesară o perie cu un păr foarte moale. Periatul trebuie să se realizez numai în direcția țesăturii. Înainte de fiecare spălare se periază tot în aceiași direcție. După aceea, husa ar trebui curățată de pete cu mijloacele potrivite.

 

Tapițeria din piele

Un pas important la curățarea tapițeriei din piele este folosirea unei soluții speciale cu PH echilibrat, pe bază de apă. După curățare se aplică un balsam cu protecție UV, ce va hidrata pielea. În cazul tapițeriei din piele, lucrurile stau diferit față de materialele textile. Un rol important îl au produsele folosite. Acestea hidratează, tratează pielea și oferă protecție UV.