Meniu
Inchidere meniu

Soluții de încărcare

Descoperiți cele mai bune și mai sustenabile posibilități de a integra încărcarea autovehiculului dumneavoastră electric în viața cotidiană.

Descoperiți cele mai bune și mai sustenabile posibilități de a integra încărcarea autovehiculului dumneavoastră electric în viața cotidiană.

Soluții de încărcare

Descoperiți cele mai bune și mai sustenabile posibilități de a integra încărcarea autovehiculului dumneavoastră electric în viața cotidiană.

Un nou tip de mobilitate: Încărcați acolo unde parcați

Mobilitatea electrică oferă un mare avantaj, care sporește semnificativ confortul în viața de zi cu zi: dumneavoastră decideți unde doriți să încărcați. Și există mult mai multe posibilități decât aveam pentru autovehiculele noastre cu motoare cu ardere internă până acum - fie acasă, fie pe drum.

Vă oferim o gamă largă de soluții de încărcare și serviciul de instalare aferent. Lăsați-ne să vă oferim consultanță.

Unde puteți încărca?

Mobilitatea electrică ne definește tot mai mult viața cotidiană - de aceea există deja în prezent diferite posibilități de a vă încărca autovehiculul electric, de exemplu acasă, la propria dumneavoastră stație de încărcare la domiciliu. Sau pe drum: încărcați în timp ce parcați, utilizând cu serviciul de încărcare We Charge1 în toată Europa unul dintre cele peste 270.000 de puncte de încărcare publice. Noi vă oferim soluții de încărcare, pentru ca mobilitatea electrică să se integreze simplu și comod în viața dumneavoastră cotidiană.

Deosebim între două tipuri de încărcare

Încărcarea cu CA
În principiu, se diferențiază între două tipuri de încărcare: În cazul încărcării cu CA, transformatorul integrat în autovehicul preia transformarea curentului din rețeaua publică de curent alternativ în curentul continuu necesar.

Încărcarea cu CC
În cazul celui de-al doilea tip de încărcare, încărcarea de CC, curentul alternativ este transformat în afara autovehiculului în curent continuu ‒ de exemplu, în stația de încărcare. Avantajul în acest caz este că la încărcare ‒ de ex. pe autostradă ‒este posibilă o putere mai mare, și astfel procedurile de încărcare se scurtează astfel automat.

Tipuri de ștecăre pentru autovehiculul dumneavoastră comercial electric

 În Europa există în mod standard două tipuri de ștecăre de încărcare:

Tip 2 (ștecăr Mennekes):

Ștecărul tip 2 (denumit și ștecăr Mennekes) corespunde standardului european pentru încărcarea CA. Încărcarea prin intermediul acestuia este mai lentă, însă în schimb majoritatea punctelor de încărcare publice sunt echipate cu cel puțin o priză de încărcare de tip 2. În măsura în care aveți acasă sau la firmă o stație de încărcare la domiciliu, este suficientă o capacitate de încărcare de până la 11 kW, pentru o încărcare completă peste noapte sau pentru a încărca în timpul zilei cu necesarul mediu săptămânal de energie.

 

 

Ștecăr Combo-2:

Pentru încărcarea rapidă în Europa, încărcarea CCS (Combined Charging System) este standardul. Datorită contactelor suplimentare pentru încărcarea rapidă CC, puteți încărca cu acest tip de ștecăr denumit și "ștecăr Combo-2" la toate stațiile de încărcare rapidă publice cu o capacitate de încărcare CC începând cu 22 kW.

Astfel încărcați corect

Pentru a încărca un autovehicul electric sunt necesari numai câțiva pași și câteva manevre simple. Veți vedea: este mai simplu decât s-ar crede.

  1. Deschideți clapeta de la autovehicul
  2. Introduceți cablul de încărcare în stația de încărcare (la stații de încărcare cu CA fără cablu conectat fix)
  3. Conectați ștecărul de încărcare la autovehiculului dumneavoastră
  4. Autentificare (dacă este necesar)
  5. Începerea procedurii de încărcare

Încărcarea autovehiculului electric cu MOON

Noaptea sau ziua, în timp ce dormiți, lucrați sau faceți cumpărături: punctele de încărcare direct din incinta firmei, de acasă sau de pe drum vă pot furniza curent și zi noapte.

Întrebări frecvente despre soluțiile de încărcare

Unde pot încărca un autovehicul electric și există suficiente stații de încărcare?

Autovehiculele electrice pot fi încărcate acasă, la stația de încărcare la domiciliu, sau la stații de încărcare publice. Stații de încărcare publice există în principiu în numeroase locuri. Pentru a determina locația exactă a unei stații de încărcare, se recomandă localizarea online a acesteia. Aici există hărți care indică exact unde se află stații de încărcare. De exemplu la https://smatrics.com/ladenetz

Cum funcționează încărcarea la o stație de încărcare publică?

Alimentarea la o stație de încărcare publică este similară alimentării unui autovehicul convențional. Este necesar un card de încărcare potrivit de la respectivul furnizor. La începutul procesului de încărcare se ține cardul de încărcare în fața prizei cu simbolul mașină. Astfel, clientul este identificat și obține acces la stație. Apoi se conectează autovehiculul și stația de încărcare cu cablul de încărcare, prin introducerea mufelor în prizele prevăzute în acest sens. În timpul procesului de încărcare, cablul este blocat automat și deblocat din nou numai după finalizare. Pentru decontarea proceselor de încărcare la punctele de încărcare, datele clientului sunt înregistrate la începutul și la finalul procesului de încărcare, împreună cu cantitatea de energie consumată, și sunt comunicate clientului.

Cum funcționează încărcarea acasă? Ce premise trebuie să fie îndeplinite?

Autovehiculele electrice pot fi încărcare teoretic acasă și la o priză de uz casnic uzuală. Însă acest lucru nu este recomandat, deoarece o priză obișnuită nu poate transporta cantitatea necesară de curent, iar astfel procesul de încărcare poate dura foarte mult, parțial chiar mai mult de o zi. 

Mult mai recomandabilă este procurarea unei stații de încărcare proprii, a unei așa numite stații de încărcare la domiciliu. Această stație de încărcare la domiciliu poate fi instalată fără efort. Singura premisă pentru a putea încărca autovehiculul electric acasă este un loc de parcare cu racord de curent. 

Pot încărca un autovehicul electric la o priză normală de acasă?

Da, teoretic un autovehicul electric poate fi încărcat și la o priză absolut normală de 230 V conform CEE 7/4. Însă o astfel de "încărcare de urgență" nu este recomandată pe termen lung, deoarece încărcare durează foarte mult, din cauza puterii reduse, iar priza, precum și cablul sunt solicitate foarte intens în acest timp.

Cât durează un proces de încărcare?

O regulă de bază simplă spune: Cu cât puterea de încărcare este mai mare, cu atât procedura de încărcare va fi mai rapidă. Însă durata poate varia semnificativ ‒ în funcție de starea de încărcare a bateriei. Procedura de încărcare este afectată și de condițiile ambientale precum temperatura sau temperatura bateriei autovehiculului. Dacă de exemplu îți încarci modelul ID. Buzz la o priză de uz casnic, cu cei până la 2,3 kW pe oră îți poți acoperi comod peste noapte necesarul zilnic. Mai rapid se poate la stația de încărcare la domiciliu, cu până la 11 kW, sau la stații de încărcare publice.

Cele mai rapide sunt stațiile de încărcare High-Power-Charging (HPC) cu o putere de încărcare începând cu 100 kW. În cazul ID. Buzz, bateria poate fi încărcată cu un sistem de încărcare rapidă CCS, la o capacitate de încărcare de 170 kW, în numai 30 de minute până la 80%3.

În general, vă recomandăm să vă încărcați autovehiculul electric în cadrul exploatării zilnice până la 80% nivel de încărcare. Astfel vă protejați bateria.

Ce este curentul alternativ resp. curentul continuu?

În cazul curentului alternativ (CA) polaritatea curentului se schimbă periodic. Astfel apare un echilibru din direcția pozitivă și cea negativă. În cazul curentului continuu (CC) curentul circulă permanent cu aceeași intensitate, în aceeași direcție. 

 

Cât costă posibilitățile private de încărcare?

Costurile pentru posibilitățile private de încărcare diferă în funcție de furnizorul respectivei stații de încărcare la domiciliu. De exemplu, o stație de încărcare la domiciliu Moon POWER are un preț începând cu 749€ brut (modelul de bază). Găsiți informații suplimentare aici.

Există diferențe între ștecărele de încărcare? (Ce tipuri de ștecăre există?)

Există două tipuri diferite de ștecăre pentru încărcarea la stațiile de încărcare publice și pentru încărcarea acasă, la stații de încărcare la domiciliu: 

Ștecăr Mode 3 (sau ștecăr Mennekes)

Respectivul "ștecăr Mennekes" (tip 2) corespunde standardului european pentru încărcarea cu CA. Cele mai multe stații de încărcare publice sunt echipate cu cel puțin o priză de tip 2.

Încărcare cu CA la familia ID. cu 7 până la 11 kW: Așadar, în măsura în care aveți acasă o stație de încărcare la domiciliu, puteți încărca cu până la 11 kW.

 

Ștecăr Combo-2 (sau ștecăr CCS)

Pentru încărcarea rapidă în Europa, încărcarea CCS (Combined Charging System) este standardul. Ștecărul de încărcare corespunzător este prevăzut cu contacte suplimentare pentru încărcarea rapidă cu CC și este instalat fix la toate stațiile de încărcare rapidă CC, de exemplu stații de încărcare Ionity.

Pot încărca un autovehicul electric și atunci când plouă?

 Da, un autovehicul electric poate fi încărcat și atunci când plouă. 

Cum se poate încărca în străinătate?

Încărcarea în străinătate funcționează la fel ca în țară. Unii operatori mari de stații de încărcare le oferă clienților lor roaming pentru deplasări în străinătate. Înainte de începerea unei călătorii, se recomandă informarea cu privire la oferta de stații de încărcare ale respectivei destinații de călătorie.

Ce capacitate de încărcare este optimă?

Ce capacitate de încărcare se pretează cel mai bine pentru autovehiculul dumneavoastră electric este determinat de modul în care se derulează ziua dumneavoastră: În cazul în care călătoriți și doriți să vă încărcați autovehiculul în timp scurt, se recomandă o încărcare rapidă CC, de ex. la un popas. Dacă petreceți mai multe ore odată într-un loc, se recomandă o încărcare CA, de ex. acasă sau la serviciu vă puteți încărca autovehiculul electric la o stație de încărcare la domiciliu.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen