Meniu
Inchidere meniu

Mobilitate electrică
& autovehicule electrice

Mobilitate electrică
& autovehicule electrice

Viziunea noastră: o ofertă integrală pentru mobilitate sustenabilă

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale timpurilor noastre. Aderăm la acordul de la Paris privind schimbările climatice și ne asumăm responsabilitatea față de mediu, natură și societate. Pentru a crea cu succes drumul spre o mobilitate sustenabilă, este însă nevoie de mai mult decât de autovehicule cu bilanț climatic neutru. Căci o strategie de succes pentru mobilitate electrică necesită o abordare unitară - fără compromisuri: Aici sunt incluse nu numai autovehiculele electrice fără emisii de CO2 și o fază de utilizare sustenabilă, cu soluții de încărcare complexe, ci și o producție și un lanț de aprovizionare sustenabile, precum și o exploatare a materiilor prime conștientă climatic. Ne considerăm un furnizor integral de soluții complete pentru o mobilitate sustenabilă, prietenoasă cu clima. Prin această abordare a mobilității electrice la 360 de grade, putem merge împreună cu clienții noștri cu succes pe drumul spre mobilitatea orientată spre viitor.

Avantaj mobilitate electrică? Facem verificarea pentru viața cotidiană

Mobilitatea electrică - și odată cu ea, apar anumite întrebări. Cât de practiceste condusul unui autovehicul electric în viața de zi cu zi? Poți să îți rezolvi toate cumpărăturile, clienții comerciali reușesc să ajungă la toate programările clienților dintr-o zi și cum stau lucrurile cu o călătorie mai lungă, în concediu? Există peste tot suficiente puncte de încărcare? Sunt autovehiculele electrice într-adevăr neutre din punct de vedere al CO2? Și cum stau lucrurile cu costurile?

Găsiți răspunsurile la aceste întrebări în verificarea noastră pentru mobilitate electrică cotidiană. În acest videoclip analizăm avantajele mobilității electrice actuale. 

Aplicația EV Check: când rentează un autovehicul electric?

Instalați-vă aplicația Volkswagen EV Check pe smartphone. Analizați cu ajutorul acesteia comportamentul dumneavoastră de conducere și aflați dacă sunteți pregătit pentru mobilitate electrică. Nu trebuie decât să descărcați aplicația și să descoperiți avantajele mobilității electrice conștiente climatic.

Spre App Store

Spre Play Store

Abordarea noastră: sustenabilitate unitară

Managementul sustenabilității înseamnă mult mai mult decât mobilitate electrică cu conștientizare climatică. De aceea ne stabilim pentru întregul lanț valoric obiective ambițioase și investim într-o abordare unitară. Aceasta include o utilizare eficientă și prudentă a resurselor, trecerea la procese neutre climatic în întreaga companie, utilizarea de curent electric ecologic și materiale reciclate, produse inteligente pentru orașe și zona rurală, soluții de mobilitate sustenabile pentru clienți privați și comerciali, responsabilitate față de angajatele și angajații noștri, precum și față de societate.

În conformitate cu tradiția noastră de lungă durată, de a gândi transport mereu cu un pas mai departe, lucrăm intens la alte soluții pentru o trecere simplă și sigură la mobilitatea electrică. Obiectivul este să simplificăm viața cotidiană a clienților noștri. În acest sens, mobilitatea nu trebuie să fie numai electrizantă, ci și mai curată și mai eficientă - și asta în mod sustenabil. Noi, Concernul Volkswagen, ne asumăm răspunderea și ne aducem contribuția pentru generațiile viitoare. Pentru aceasta, vom structura, printre altele, traficul tot mai intens de mărfuri și servicii mai eficient și mai conștient ecologic - și îl vom electrifica, oriunde acest lucru va fi posibil.

Aflați mai multe

Autovehiculele electrice de la Volkswagen Autovehicule Comerciale

Autovehiculul electric pentru viața cotidiană Noul ID. Buzz

Prima generație a unui nou tip de mobilitate la Volkswagen Autovehicule Comerciale: noul ID. Buzz. Setează noi standarde la capitolul tehnologie, design și confort de rulare și se dovedește astfel însoțitorul perfect pentru provocările vieții cotidiene.

Bateria litiu-ion a modelului ID. Buzz are la încărcare completă o autonomie de până la 420 km¹. Astfel ajungeți fără probleme de la programare la programare. Și dacă faceți între timp pauză de prânz: bateria se poate încărca cu un sistem de încărcare rapidă CCS, la o capacitate de încărcare de 170 kW, în doar 30 de minute până la 80%².

Autovehiculul comercial electric pentru mobilitate profesională Noul ID. Buzz Cargo

Cu noul ID. Buzz Cargo puteți răspunde aproape tuturor provocărilor vieții cotidiene profesionale. Pe lângă designul atrăgător, acest model de autovehicul comercial electric este echipat cu cea mai modernă interconectare, sisteme digitale și numeroase funcții inteligente. În combinație cu volumul său de încărcare mare, ID. Buzz Cargo convinge pe toată linia.

La fel ca autoturismul, ID. Buzz Cargo are o baterie litiu-ion, care are o autonomie de până la 420 km¹ cu o încărcare completă. Astfel puteți parcurge fără probleme și distanțe mai lungi. Prin intermediul sistemului de încărcare rapidă CCS, la o capacitate de încărcare de 170 kW, se încarcă în numai 30 de minute până la 80%².

Autovehiculul comercial electric cu propulsie hibridă Modelul Multivan eHybrid

Pentru prima dată, modelul Multivan este furnizat și cu o propulsie plug-in hibrid. Plimbări exclusiv electrice prin oraș? Cu Multivan eHybrid este posibil, distanțe de până la 50 km³ pot fi parcurse exclusiv electric. Pentru dumneavoastră asta înseamnă: plăcere redefinită la volan, mai puțin consum de combustibil, funcționare locală neutră din punct de vedere CO în regim exclusiv electric și flexibilitate din punct de vedere al autonomiei.

Acasă și pe drum: este atât de simplu să vă încărcați autovehiculul comercial electric Posibilități de încărcare

Cu mobilitatea electrică vi se oferă o posibilitate complet nouă. În loc să căutați un loc anume, vă puteți încărca autovehiculul adesea foarte simplu, exact acolo unde parcați - peste noapte, în garaj, la propria stație de încărcare la domiciliu, în timp ce faceți cumpărăturile, la un punct de încărcare public sau chiar la angajator, în parcarea firmei. Noi, la Volkswagen Autovehicule Comerciale ne considerăm furnizor complet de mobilitate electrică - și vă furnizăm autovehicule electrice și soluția de încărcare potrivită, atât pentru uz privat, cât și pentru uz profesional.

Subvenții și bonusuri pentru persoane fizice 2023**

Subvenția pentru autovehicule electrice în Austria pentru persoane fizice

Cumpărarea unui ID. Buzz Cargo (N1) este subvenționată în anul 2023 pentru clienți persoane fizice cu suma de până la 5.400 € incl. TVA4 .

 •  3.000€ net și brut subvenție guvernamentală
 •  2.400€ incl. TVA bonus pentru mobilitate electrică de la Volkswagen

Găsiți informații detaliate pe pagina pentru  subvenții de mediu Austria.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că acordarea unei subvenții guvernamentale este la latitudinea Ministerului federal pentru climat, protecția mediului, energie, mobilitate, inovație și tehnologie (BMK).

Service și întreținere pentru autovehicule electrice

Întrebări frecvente legate de mobilitatea electrică

Aspecte generale ale mobilității electrice

Cum se conduce un autovehicul electric și ce îl deosebește de mașinile obișnuite?

În principiu, condusul unui autovehicul electric este exact la fel ca și condusul unui autovehicul cu cutie de viteze automată. Asta înseamnă că nu au loc cuplări de trepte, însă șoferul acționează normal pedala de accelerație și de frână. Spre deosebire de mașinile obișnuite, putea motorului electric este însă disponibilă integral la orice turație și orice viteză și permite o accelerație puternică de la bun început. 

Care este diferența dintre autovehiculele electrice și modelele plug-in hibrid?

Diferența esențială între autovehicule electrice și autovehicule plug-in hibrid este reprezentată de tipul lor de propulsie. Autovehiculele electrice nu dispun de un motor cu ardere internă și sunt propulsate exclusiv electric. Aceasta înseamnă că autovehiculele electrice își procură energia integral din rețeaua de curent, motiv pentru care trebuie încărcate dintr-o sursă externă (de ex. de la o stație de încărcare publică sau privată). Modelele plug-in hibrid pe de altă parte sunt o formă mixtă și sunt propulsate atât de un motor electric, cât și de un motor cu ardere internă. Odată ce rezerva de curent este consumată, autovehiculul își continuă deplasarea cu ajutorul motorului cu ardere internă. 

Un autovehicul electric are cuplări de trepte?

Autovehiculele electrice nu au cuplări de trepte. Acestea dispun în toate situațiile de rulare de un cuplu constant și oferă suficientă elasticitate încât dumneavoastră, ca șofer, să puteți accelera și fără întreruperi pentru cuplarea treptelor. 

Autovehiculele electrice sunt mai periculoase în cazul unui accident?

Autovehiculele electrice nu sunt mai periculoase decât autovehiculele cu motor cu ardere internă, deoarece acesta - la fel ca autovehiculele pe benzină sau motorină - trebuie să îndeplinească cerințe legale, care să garanteze siguranța conducătorilor auto. La autovehiculele electrice se acordă în special atenție ca circulația curentului din baterie să fie întreruptă atunci când în sistem apare un defect. Asta înseamnă că în cazul unui accident, bateria este decuplată automat de la celelalte componente de înaltă tensiune, pentru ca acolo să nu mai existe tensiune și forțele de salvare să poată interveni fără pericole. Ca măsură suplimentară, la declanșarea airbagurilor, sistemul de înaltă tensiune este decuplat automat. În plus, puteți ușura munca forțelor de salvare, aplicând un card de salvare în autovehiculul dumneavoastră comercial VW, care include informații vitale despre construcția și echiparea autovehiculului dumneavoastră. 

Tensiunea electromagnetică dintr-un autovehicul electric reprezintă un risc pentru sănătate?

Nu, deoarece câmpul magnetic generat în autovehiculele electrice este ecranat în mod sigur. Acesta nu reprezintă un risc pentru sănătate nici pentru persoanele cu stimulator cardiac. Cu toate acestea, capota motorului nu trebuie deschisă în timpul funcționării, deoarece pot apărea câmpuri electrice puternice.

Ce subvenții guvernamentale și facilități fiscale există în Austria pentru autovehiculele electrice?

În Austria, atât autovehiculele electrice, cât și soluțiile de infrastructură sunt subvenționate de către stat. Suplimentar, în fiecare stat federal mai există și subvenții opționale proprii. 

În prezent, guvernul subvenționează cumpărarea de autovehicule electrice de către persoane fizice cu până la 3.000 €. Autovehiculele plug-in hibride și Range Extender, precum și sisteme de extindere autonomie cu 1.250€.

Cumpărarea unui autovehicul electric se subvenționează pentru clienți persoane juridice o sumă de până la 1.000 €  .  Autovehiculele plug-in hibride și Range Extender, precum și sistemele de extindere autonomie cu 500€.

Pentru solicitarea subvenției se aplică următoarele premise:

·   Prețul de listă brut al modelului de bază (fără echipări speciale) nu trebuie să depășească 60.000€.

·   Autonomia complet electrică a autoturismului trebuie să fie de minim 50 km .

·   Dealerul de autovehicule trebuie să acorde cumpărătorului la achiziționarea autovehiculului un bonus pentru mobilitate electrică echivalent cu valoarea subvenției (adică pentru clienți persoane fizice: 2.000€ pentru autovehicule electrice și cu pilă de combustie, 1.250€ pentru modele plug-n hibrid, Range Extender și sisteme de extindere a autonomiei; clienți persoane juridice: 1.000 € pentru autovehicule electrice și cu pilă de combustie, 500 € pentru modele plug-n hibrid, Range Extender și sisteme de extindere a autonomiei. Acest bonus trebuie evidențiat împreună cu textul informativ "Procent bonus mobilitate electrică" pe factura pentru autovehicul.

Găsiți informații suplimentare și link-uri cu detalii în ghidul Mobilitate electrică pentru comercianți și mobilitate electrică pentru clienți persoane juridice.

În plus, autovehiculele electrice sunt scutite în prezent de taxa pe consumul de carburant (NoVA), precum și de taxa pe primele de asigurare în funcție de motorizare. Companiile care au dreptul de a deduce TVA-ul pot aplica deducerea în plus și pentru achiziționarea de autovehicule electrice. Pentru angajații care utilizează mașina de serviciu și privat, beneficiul în natură se stinge.

Vă puteți informa cu privire la un posibil bonus pentru mobilitate electrică din partea importatorului pentru autovehiculul electric dorit de la dealerul dumneavoastră de încredere.

Spre Căutare dealer

Ce înseamnă PHEV?

PHEV înseamnă autovehicul plug-in hibrid electric și se utilizează adesea ca abreviere pentru hibride plug-in. Alte abrevieri uzuale sunt HEV (Hybrid Electric Vehicle = autovehicul complet hibrid) și BEV (Battery Electric Vehicle = autovehicul electric).

Ce avantaje are un autovehicul electric?

Autovehiculele electrice aduc cu sine următoarele avantaje pentru dumneavoastră și mediu:

 1. Emisii de CO2reduse semnificativ

 2. Per total mai puține emisii de noxe (particule fine, CO,...)

 3. Eficiență energetică ridicată

 4. Subvenție atrăgătoare la cumpărare

 5. Operare și întreținere avantajoase din punct de vedere al costurilor

 6. Avantaje la impozitare (de ex. scutire de NoVA)

 7. Reducerea poluării fonice în traficul urban

 8. Plăcere mai mare la volan, datorită accelerării puternice la pornirea de pe loc

 9. Parcare gratuită în unele orașe austriece 

 10. Dependență mai scăzută de surse de combustibili fosili precum uleiul

Încărcare

Unde pot încărca un autovehicul electric și există suficiente stații de încărcare?

Autovehiculele electrice pot fi încărcate acasă, la stația de încărcare la domiciliu, sau la stații de încărcare publice. Stații de încărcare publice există în principiu în numeroase locuri. Pentru a determina locația exactă a unei stații de încărcare, se recomandă localizarea online a acesteia. Aici există hărți care indică exact unde se află stații de încărcare. De exemplu la https://smatrics.com/ladenetz

Cum funcționează încărcarea la o stație de încărcare publică?

Alimentarea la o stație de încărcare publică este similară alimentării unui autovehicul convențional. Este necesar un card de încărcare potrivit de la respectivul furnizor. La începutul procesului de încărcare se ține cardul de încărcare în fața prizei cu simbolul mașină. Astfel, clientul este identificat și obține acces la stație. Apoi se conectează autovehiculul și stația de încărcare cu cablul de încărcare, prin introducerea mufelor în prizele prevăzute în acest sens. În timpul procesului de încărcare, cablul este blocat automat și deblocat din nou numai după finalizare. Pentru decontarea proceselor de încărcare la punctele de încărcare, datele clientului sunt înregistrate la începutul și la finalul procesului de încărcare, împreună cu cantitatea de energie consumată, și sunt comunicate clientului.

Cum funcționează încărcarea acasă? Ce premise trebuie să fie îndeplinite?

Autovehiculele electrice pot fi încărcare teoretic acasă și la o priză de uz casnic uzuală. Însă acest lucru nu este recomandat, deoarece o priză obișnuită nu poate transporta cantitatea necesară de curent, iar astfel procesul de încărcare poate dura foarte mult, parțial chiar mai mult de o zi. 

Mult mai recomandabilă este procurarea unei stații de încărcare proprii, a unei așa numite stații de încărcare la domiciliu. Această stație de încărcare la domiciliu poate fi instalată fără efort. Singura premisă pentru a putea încărca autovehiculul electric acasă este un loc de parcare cu racord de curent. 

Pot încărca un autovehicul electric la o priză normală de acasă?

Da, teoretic un autovehicul electric poate fi încărcat și la o priză absolut normală de 230 V conform CEE 7/4. Însă o astfel de "încărcare de urgență" nu este recomandată pe termen lung, deoarece încărcare durează foarte mult, din cauza puterii reduse, iar priza, precum și cablul sunt solicitate foarte intens în acest timp.

Cât durează un proces de încărcare?

O regulă de bază simplă spune: Cu cât puterea de încărcare este mai mare, cu atât procedura de încărcare va fi mai rapidă. Însă durata poate varia semnificativ ‒ în funcție de starea de încărcare a bateriei. Procedura de încărcare este afectată și de condițiile ambientale precum temperatura sau temperatura bateriei autovehiculului. Dacă de exemplu îți încarci modelul ID. Buzz la o priză de uz casnic, cu cei până la 2,3 kW pe oră îți poți acoperi comod peste noapte necesarul zilnic. Mai rapid se poate la stația de încărcare la domiciliu, cu până la 11 kW, sau la stații de încărcare publice.

Cele mai rapide sunt stațiile de încărcare High-Power-Charging (HPC) cu o putere de încărcare începând cu 100 kW.  În cazul ID. Buzz, bateria poate fi încărcată cu un sistem de încărcare rapidă CCS, la o capacitate de încărcare de 170 kW, în numai 30 de minute până la 80%2. În general, vă recomandăm să vă încărcați autovehiculul electric în cadrul exploatării zilnice până la 80% nivel de încărcare. Astfel vă protejați bateria6.

Ce este curentul alternativ resp. curentul continuu?

În cazul curentului alternativ (CA) polaritatea curentului se schimbă periodic. Astfel apare un echilibru din direcția pozitivă și cea negativă. În cazul curentului continuu (CC) curentul circulă permanent cu aceeași intensitate, în aceeași direcție. 

 

Cât costă posibilitățile private de încărcare?

Costurile pentru posibilitățile private de încărcare diferă în funcție de furnizorul respectivei stații de încărcare la domiciliu. De exemplu, o stație de încărcare la domiciliu Moon POWER are un preț începând cu 749€ brut (modelul de bază). Găsiți informații suplimentare aici.

Există diferențe între ștecărele de încărcare? (Ce tipuri de ștecăre există?)

Există două tipuri diferite de ștecăre pentru încărcarea la stațiile de încărcare publice și pentru încărcarea acasă, la stații de încărcare la domiciliu: 

Ștecăr Mode 3 (sau ștecăr Mennekes)

Respectivul "ștecăr Mennekes" (tip 2) corespunde standardului european pentru încărcarea cu CA. Cele mai multe stații de încărcare publice sunt echipate cu cel puțin o priză de tip 2.

Încărcare cu CA la familia ID. cu 7 până la 11 kW: Așadar, în măsura în care aveți acasă o stație de încărcare la domiciliu, puteți încărca cu până la 11 kW.

 

Ștecăr Combo-2 (sau ștecăr CCS)

Pentru încărcarea rapidă în Europa, încărcarea CCS (Combined Charging System) este standardul. Ștecărul de încărcare corespunzător este prevăzut cu contacte suplimentare pentru încărcarea rapidă cu CC și este instalat fix la toate stațiile de încărcare rapidă CC, de exemplu stații de încărcare Ionity.

Pot încărca un autovehicul electric și atunci când plouă?

 Da, un autovehicul electric poate fi încărcat și atunci când plouă. 

Cum se poate încărca în străinătate?

Încărcarea în străinătate funcționează la fel ca în țară. Unii operatori mari de stații de încărcare le oferă clienților lor roaming pentru deplasări în străinătate. Înainte de începerea unei călătorii, se recomandă informarea cu privire la oferta de stații de încărcare ale respectivei destinații de călătorie.

Ce capacitate de încărcare este optimă?

Ce capacitate de încărcare se pretează cel mai bine pentru autovehiculul dumneavoastră electric este determinat de modul în care se derulează ziua dumneavoastră: În cazul în care călătoriți și doriți să vă încărcați autovehiculul în timp scurt, se recomandă o încărcare rapidă CC, de ex. la un popas. Dacă petreceți mai multe ore odată într-un loc, se recomandă o încărcare CA, de ex. acasă sau la serviciu vă puteți încărca autovehiculul electric la o stație de încărcare la domiciliu.

Autonomie

Cât de departe pot să ajung cu un autovehicul electric?

Autonomia unui autovehicul electric depinde de respectivul model și de stilul de condus. ID. Buzz are la încărcare completă o autonomie de până la 420 km¹.

În e-Manager pot fi înregistrate și salvate ore de plecare, trasee planificate și temperaturi dorite în habitaclu, pentru a tempera mai bine habitaclul la ora de plecare. Astfel, puterea și autonomia pot fi optimizate.

Cât de departe ajung iarna cu un autovehicul electric?

Și iarna, autonomia depinde de respectivul model. Temperaturile scăzute din lunile de iarnă pot reduce însă autonomia ca urmare a energiei suplimentare utilizate de încălzire și propulsie (iarna un motor are nevoie de mai multă energie pentru propulsie).

Mediul

Ce durată de viață are o baterie?

La utilizarea corectă, bateria de înaltă tensiune beneficiază de opt ani (sau până la 160.000 kilometri parcurși, în funcție de care eveniment survine primul) garanție a faptului că capacitatea utilă a bateriei dumneavoastră nu va scădea sub 70%. 

Ce este WLTP?

WLTP înseamnă Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure. WLTP este un ciclu de conducere european standardizat în vigoare din 2017 pentru determinarea emisiilor și consumului autovehiculelor; și autovehiculele electrice și hibride sunt evaluate cu ajutorul acestuia. Începând cu 1 septembrie 2018, procedura de testare WLTP este obligatorie pentru toate autovehiculele noi înmatriculate.

Service

Cât de des trebuie să merg la service cu autovehiculului meu electric?

În funcție de model, intervalele pentru inspecție, schimb de ulei și lucrări de service similare pot să difere. Aici găsiți toate detaliile: Intervale de service pentru autovehicule electrice

Cât costă service-ul la autovehiculul meu electric?

Costurile de întreținere la autovehiculele electrice se deosebesc de cele ale autovehiculelor cu motoare cu ardere internă, deoarece se utilizează mai puține componente, fiind astfel cu circa 35 la sută mai reduse. De ce stau lucrurile așa puteți citi în detaliu aici: Service pentru autovehiculul dumneavoastră electric

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen