Sisteme de asistență șofer

În zone de drum în lucru cu vizibilitate redusă și drumuri forestiere sau străzi rezidențiale înguste sau în caz de rafale de vânt pe autostradă: în Crafter autofurgon vă oferă asistență numeroase sisteme inovatoare de asistență și siguranță, atunci când lucrurile se complică. Astfel ajungeți bine și în special mai relaxat la destinație.

Reglarea automată a distanței ACC1 2 și sistem de monitorizare proximitate "Front Assist"1 2 3

Adaptează automat viteza la cea a autovehiculului care rulează în față și menține în același timp viteza predefinită de către șofer. Sistemul de monitorizare proximitate deja inclus "Front Assist" cu funcție de frânare de urgență City ajută în situații critice la reducerea distanței de frânare.

Asistent menținere bandă "Lane Assist"1 2 4

Contravirează la părăsirea neintenționată a benzii și avertizează simultan șoferul printr-un sunet de avertizare, precum și printr-o indicație pe afișajul multifuncțional.

"Blind Spot Sensor" inclusiv sistemul de asistență la ieșirea din parcare1 2

Avertizează acustic dacă la ieșirea cu spatele din parcare este detectată o apropiere critică de un alt autovehicul. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul poate reduce printr-o intervenție de frânare, posibilele urmări ale unui accident sau, în cazul ideal, poate preveni accidentul.

Asistentul pentru vânt din lateral2

Asistă, ca funcție secundară a programului electronic de stabilitate, în caz de vânt lateral puternic în rafale, prin intervenții automate de frânare asupra roților. 

Asistent de virare la parcare "Park Assist"1 2

Poate realiza parcarea prin mai multe manevre în spații de parcare longitudinale. După cuplarea treptei marșarier, autovehiculul preia autonom controlul asupra direcției. Șoferul trebuie doar să acționeze ambreiajul, pedala de accelerație și frâna.

Reglarea automată a fazei lungi "Light Assist"1

Comută automat la faza scurtă în cazul mașinilor din sens opus, sau a celor care depășesc, înainte ca acestea să fie orbite. Începând cu 60 km/h și în întuneric complet, faza lungă pornește automat, dacă sistemul a fost activat în prealabil.

Pachet lumini & și vizibilitate1 (f. imag.)

Pentru o mai bună vizibilitate, pachetul este alcătuit dintr-un sistem de comutare a luminilor, care pornește automat faza lungă; un sistem de reglare a fazei lungi, care se atenuează automat; și de un senzor de ploaie, care activează ștergătoarele de parbriz. Lumina de asistență cu funcție "Coming Home/Leaving Home" asigură un plus de siguranță și confort, prin iluminarea intensă a mediului din jurul autovehiculului.

Protecție flancuri bazată pe senzori1 2 (f. imag.)

Monitorizează flancurile autovehiculului și avertizează vizual și acustic la apropierea critică de stâlpi, ziduri și pietoni.

Asistent pentru remorcă "Trailer Assist"1 2 (f. imag.)

Manevrează automat autovehicule cu remorcă în locuri de parcare transversale și ușurează deplasarea precisă cu spatele la manevrarea pe rampe de încărcare și alte destinații. Șoferul nu trebuie decât să cupleze treapta marșarier, să apese butonul de asistență la parcare și să indice cu ajutorul comutatorului de reglare a oglinzilor direcția în care să se îndrepte remorca. 

"Park Pilot"(f. imag.)

Avertizează acustic la parcare cu privire la obstacole detectate în față și în spate și indică distanța față de obstacole și vizual pe afișaj.

Cameră pentru marșarier "Rear View"1 5 (f. imag.)

Ușurează parcarea prin redarea unei imagini limitate a zonei din spatele autovehiculului pe afișajul sistemului radio sau de navigație. Liniile auxiliare suplimentare sprijină procesul de parcare.

Sistem de reglare a vitezei(f. imag.)

Menține viteza dorită, indiferent de pantă și rampă, începând cu o viteză de 30 km/h .

Controlul presiunii în anvelope1 2 (f. imag.)

Afișează presiunea actuală pentru fiecare anvelopă și avertizează în cazul diferențelor față de valoarea prescrisă.

Detectare oboseală1 2 (f. imag.)

Recomandă o pauză prin semnale vizuale și acustice, imediat ce detectează un comportament la volan, care indică semne de oboseală.

Asistent la coborârea pantelor1 6 (f. imag.)

Printr-o reducere a turației motorului și, dacă este necesar, prin intervenții de frânare, asigură o coborâre controlată și sigură a pantelor.

Proiectoare de ceață cu funcție de virare integrată(f. imag.)

Asigură vizibilitate optimă în condiții de vreme rea. La virare, farul din interiorul curbei iluminează marginea drumului.

Echipare specială contra cost.

În cadrul limitelor sistemului.

Până la 30 km/h.

Șoferul trebuie să fie permanent pregătit să anuleze intervenția sistemului de asistență și nu este absolvit de responsabilitatea de a conduce autovehiculul cu prudență.

Disponibil numai în combinație cu sistemul de navigație "Discover Media".

Disponibil numai în combinație cu tracțiunea integrală 4MOTION.

Pe această pagină a modelului sunt descrise dotările autovehiculului. De cele mai multe ori nu se menționează dacă la dotarea respectivă este vorba de o dotare de serie sau de o dotare opțională care poate fi oferită contra cost. Pentru mai multe informații despre dotări de serie și/sau dotările suplimentare, vă rugăm să vă adresați doar unui distribuitor autorizat Volkswagen Autovehicule Comerciale sau să folosiți configuratorul Volkswagen Autovehicule Comerciale. Autovehiculele arătate în această pagină pot să difere în unele cazuri de programul de livrare actual din România. Sunt ilustrate parțial dotări speciale care pot fi oferite contra cost. Toate prețurile brute sunt prețuri orientative neobligatorii și neconvenite, având inclus 19% TVA.

Valorile privind consumul și emisiile de CO2 au fost determinate în baza procedurilor de măsurare stabilite de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite vehicule noi sunt omologate de tip folosind procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizata la nivel mondial (WLTP - World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), care este o procedură de testare nouă și mai realistă pentru măsurarea consumului și a emisiilor de CO2. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui progresiv noul ciclu de conducere european (NEDC - New European Driving Cycle). Datorită condițiilor de testare mai realiste, consumul și emisiile de CO2 măsurate în cadrul WLTP sunt în multe cazuri mai ridicate comparativ cu cele măsurate în cadrul NEDC. Mai multe detalii despre procedura WLTP, valorile de consum și emisii, precum și elementele care influențează aceste valori pot fi obținute accesând pagina de internet https://www.vw-vehicule-comerciale.ro/wltp. Informațiile nu se referă la un anumit vehicul și nu constituie parte integrantă a ofertei, ci sunt destinate exclusiv scopurilor comparative între diferitele tipuri de vehicule. Valorile de consum și emisii ale vehiculului la momentul utilizării efective a acestuia pot să devieze față de cele menționate în materialele de prezentare sau în documentele cu privire la vehiculul în cauză. Aceste valori sunt influențate inclusiv de conduita în trafic, ponderea parcursului urban/extraurban, consumatorii utilizați in timpul deplasării (de exemplu, utilizarea instalației de climatizare), gradul de încărcare al vehiculului, precum și de alți factori ce nu țin de domeniul tehnic (de exemplu, condițiile de vreme sau condițiile de trafic). De asemenea, dotările opționale și accesoriile (de exemplu, pneuri mai late, bare transversale, portbagaj auto), pot modifica parametrii relevanți ai vehiculului, de exemplu, greutatea, rezistența la rulare și aerodinamicitatea, rezultând astfel abateri ale datelor de consum și emisii CO2 în ceea ce privește vehiculul.

 

Închide
Meniu
Inchidere meniu

Disponibil în curând:
Noul Crafter Furgon

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen